Hoe ziet jouw dag er uit nu je hoogzwanger bent? Werk je fluitend door tot 36 weken? Kun je nog makkelijk sporten en til je met gemak je dreumes op je heup? Of ben je elke dag misselijk en heb je last van kwaaltjes zoals kramp of rugpijn?

Ieder vrouw is anders zwanger en ook een eerste zwangerschap kan totaal anders zijn dan een tweede of derde keer. De een zweeft rustig de negen maanden door en de ander hobbelt moeizaam en met dikke buik tot de bevalling zich aandient.

Juist als je zwanger bent, is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Als het met jou goed gaat, gaat het met je kindje goed. Denk daar aan als je jezelf weer voorbij rent omdat je die deadline wilt halen, vergaderingen bij woont of de zoveelste zware wasmand maar boven tilt. Pak een moment van kleine verwennerij zodat je er weer tegenaan kunt én dat je lijf zich oplaadt.

Neem elke dag rust

Neem een momentje voor jezelf. Elke dag, het hoeft maar tien minuutjes. Leg de kinderen eens extra vroeg in bed. Laat ze desnoods boven nog wat boekjes lezen. Drink in stilte een kopje thee en geniet van het moment. Installeer je lekker op de bank of in het zonnetje in je tuin of op het balkon. Na tien minuten ben je weer helemaal opgeladen (of in slaap gevallen ;) )

Ben je op je werk? Ga dan als het even kan naar buiten in een pauze. Vul een thermoskan met thee en wandel een klein blokje om. De frisse lucht zal je goed doen.

Eet gezond

avocado