baby geboren in vruchtvlies-2Onlangs kwam ik deze prachtige foto tegen. Hij is te mooi om niet te delen. De foto is in 2013 gemaakt door gynaecoloog Mars Tigris, een paar seconden na de geboorte van dit kindje. Tot zijn verbazing en geluk ziet Mars dat het vruchtvlies nog helemaal intact is waarna hij deze foto maakt en het op zijn FB pagina zet.

De baby weet zelf nog helemaal niet dat het geboren is! Het krijgt nog gewoon zuurstof van zijn moeder via de navelstreng. Als het vlies gebroken wordt zal het vanzelf gaan ademen.

Baby geboren intact vruchtvliesHoewel het zeldzaam is, een geboorte met intacte vruchtzak, is het niet ongewoon. Ook deze geboortefotograaf Leilane Rogers had het bijzondere geluk dit te mogen fotograferen bij de bevalling van een tweeling waarvan een van de twee kindjes werd in de vruchtzak geboren. Prachtig hoe de handjes zichtbaar zijn.

Met de helm op geboren

Een kindje wat met de helm op geboren is, heeft nog (een deel van) het vruchtvlies op zijn hoofdje of om zich heen. Het gebeurt niet vaak dat een kind met de helm op geboren wordt. In vroeger tijden geloofde men dat een kindje dat met de helm op geboren werd ook paranormale krachten had of dat het ‘voor het geluk geboren was’. Hoe dan ook, het zijn fenomenale beelden.