Geboortekaartjes zijn belachelijk duur. Een beetje geboortekaart kost al gauw een paar honderd euro. Daarom maak jij zelf een geboortekaartje.

Je bent een beetje creatief. Jij kunt dat!

Nou ja, niet een beetje, je bent gewoon ontzettend creatief. Wat jij in je hoofd hebt, komt zo uit je handen rollen.

Hoewel je het eigenlijk niet nodig hebt, ga ik je toch helpen om een nóg mooier kaartje te maken. Gewoon. Omdat het leuk is om een geboortekaartje te krijgen en nog leuker om overladen te worden met complimenten als men hoort dat je zelf dat toffe kaartje gemaakt hebt.

Zelf een geboortekaartje maken met deze 5 tips.

Eerst een voor-spek-en-bonen-tip. Dit lijkt logisch, maar pas op! Onder invloed van je hormonen ben je zo weken bezig met het verstekzagen van plinten en dubbel wassen van gordijnen. Voor je het weet zit je in week 37.

Begin dus op tijd.

Een mooi kaartje is een hoop werk. Als je zelf een geboortekaartje gaat maken, dan moet je ook rekening houden met de tijd die je nodig hebt om te scannen / fotograferen en de tijd die je nodig hebt om het kaartje in een beeldbewerkingsporgramma (Photoshop of een betaalbare / gratis tegenhanger zoals Gimp of Softonic) aan te passen.

Doe wat je kunt voordat je bevalt en oefen een flink aantal keer!

Ga je het geboortekaartje fotograferen? Let dan op compositie, kleur en LICHT.

geboortekaartje zelf makenJe kunt ontzettend leuke dingen doen, zonder dat je een kindje in apenpakjes hoeft te hijsen of op reuzebloemen hoeft te leggen.

Maar denk niet dat de fotograaf deze foto zo uit zijn mouw schudt en het kindje altijd zo ontspannen er bij ligt. Hier is echt wel op geoefend.

De kleuren passen bij elkaar: in dit geval naturel kleuren met grijs en wit, de compositie is zorgvuldig neergelegd. Er is nagedacht over de maten van de kaart – staand, liggend of vierkant.

Het licht is zacht en diffuus: Doe dus wat testjes met de babypop van je oudste kind of van het buurmeisje.

Bekijk in jouw beeldbewerkingsprogramma alvast wat het lettertype is wat je gaat gebruiken. Weet je al hoe je een foto lichter kunt maken en hoe je de witte achtergrond, die op jouw foto ineens geel is, weer wit kunt krijgen door met je instellingen te schuiven?

Oefen van te voren. Als je kindje geboren is, hoeft je Lief alleen maar jouw kind in te pakken in een mooie omslagdoe