Het idee zat al een tijd in mijn hoofd. Een geboortekaartje met trein. Het ontwerp is bij uitstek geschikt om ook grote broers en zussen een leuke plek in de illustratie te geven. De schetsfase van dit kaartje duurt helaas wel langer dan verwacht. Ik blijf iets missen in de tekening. Ik heb een frisse blik nodig dus vraag ik het aan mijn Facebook-fans. Zij komen met een hele rits bruikbare opmerkingen.

  • De kinderen in de trein zijn te klein in de wagonnetjes.
  • De tekening is te kaal.
  • Een seinpaal?
  • Bomen.
  • Een draak die om het heuveltje piept. Wat vogeltjes en konijntjes.
  • De achtergrond is te wit.

De suggesties verwerk ik in nieuwe schetsen.

Geboortekaartje met TREIN

Het resultaat is een vrolijke, simpele tekening. Ruimte genoeg om de kinderen af te beelden en voor de naam op de voorzijde van de kaart. Maar niet wat ik zoek.

Ik lig er nachten over te piekeren. Dan weet ik het ineens als ik een artikel van collega illustrator Leo de Wijs lees.

Deze tekening is zo saai!

Ik mis het perspectief. Het artikel is vooral een studie over vorm, kleur en lichtval van organische vormen. Maar toch is het meer dan voldoende om te zien waar ik de mist in ga. Ik ga opnieuw aan de slag. Tussen de nieuwe aanvragen door werk ik de komende weken nog stug verder aan de nieuwe kaart. Want zeg nou zelf, in de schetsfase is deze nieuwe kaart is toch al spannender dan voorgaande versies?

Dze illustratie is bij uitstek geschikt voor een geboortekaartje voor een derde kindje of zelfs grotere gezinnen. Ik pas het uiterlijk van de kinderen aan zodat ze op jouw kids lijken. Hierdoor is elk geboortekaartje wat bij ons weg gaat een uniek familieportret.