stoere-geboortekaartjes-aparte-voornaam

[divider_flat]Haar verontrustte berichtje pingde al vroeg mijn inbox binnen.

Ze was niet blij met hun geboortekaartje. 

De schrik van alle illustratoren, van alle ondernemers: wanneer je klant een klacht heeft.

Wat was er niet goed? Viel de inkt van het papier af? Waren er rare vlekken op de proefkaart tevoorschijn gekomen? Via e-mail was alles goedgekeurd.

Na de eerste hartkloppingen en een kop koffie had ik haar e-mail doorgelezen en begon ik met een grote glimlach aan mijn antwoord.

[quote ]Beste Ine,
Natuurlijk kan ik de nieuwe voornaam opnieuw in een ander lettertype opmaken. Gek is dat, hè? Dat bij de ene voornaam de letters prima zijn en bij een andere naam toch niet zo mooi. Als jullie kleintje er eenmaal is weet je binnen een paar uur niet anders dan dat zijn naam gewoon helemaal bij hem past, let maar op! Je krijgt voor het einde van de middag de nieuwe pdf’s.
Groetjes, Suzanne[/quote]

Een andere voornaam betekent soms een ander lettertype

Ik wist dat dit stel twijfelde over de voornaam die zij het liefste wilden omdat het niet lekker liep met de achternaam. Er zou een gekke combinatie van gemaakt kunnen worden. Wat ik niet gedaan had, was vragen naar het alternatief wat zij voor ogen hadden zodat ik ook die naam in een opmaak kon zetten.

Toen dit koppel uiteindelijk toch voor de andere voornaam koos, vonden zij de letter O raar uitvallen. Soms gebeurt dat inderdaad, zeker met bijzondere lettertypes. Nadat ik de nieuwe ontwerpen opstuurde waren de ouders in kwestie heel blij met het alternatief. En toen de kleine jongen geboren was, kon moeder zich al niet meer voorstellen dat hij ooit anders zou heten.

Als ik nu een geboortekaartje maak en het stel twijfelt over de naam, maak ik de kaarten altijd op in twee voorkeurnamen. Net zoals ik dat doe voor een jongens en een meisjesnaam. Vraag naar die mogelijkheid bij jouw eigen illustrator!

Meer tips over het kiezen van een goede naam, kijk eens hier en hier.[hr]

gekleurde-envelop-geboortekaartjesEnveloppen voor een geboortekaartje? Die heb je toch niet nodig!

Maar hoe verstuur je jouw geboortekaartje dan?

Dit en 9 andere tips voor een prachtig geboortekaartje ontvang je gratis in je mailbox.

[mc4wp_form]