geboorteschilderijHet hangt er prachtig. Ik bekijk de foto’s die in mijn mailbox poppen op mijn gemak. Linda en Patrick* hebben de babykamer heel rustig gehouden en hun ingelijste geboorteschilderij komt mooi uit tegen de achtergrond. Linda stuurt me als laatste een foto van haar met haar zoontje. Hij kijkt haar met een enorme lach in de ogen. Zo’n lach die alleen pasgeboren kindjes hebben wanneer ze hun ouders herkennen.

“Hij lijkt zelfs een beetje op het monstertje! De tekening hangt boven zijn bedje. We zijn er heel blij mee! Het is het mooiste geboorteschilderij wat ik ooit gezien heb :)”

Met een glimlach op mijn gezicht lees ik het blije bericht. Ik vind het leuk dat ze haar zoontje vergelijkt met een monstertje. Het is een compliment. Een kind met karakter, met pit.

Het geboorteschilderij is een uniek geboortecadeau

Linda en Patrick waren op zoek naar een uniek geboortekaartje. Maar ze wilden ook iets extra’s. Een geboorteschilderij. Anders dan anders, lief maar niet ‘te lief’. Dat vonden de ouders-to-be in de handgetekende Monster Geboortekaartjes. De handgetekende illustraties van Stoer Geboortekaartje zijn op dik, 300 grams aquarelpapier getekend met potlood, aquarel, gouache en inkt. Als de illustratie af is wordt deze zorgvuldig ingescand en daarna veilig opgeborgen in een presentatiemap zodat er geen vouwen of ezelsoren bij komen. Er gebeurt niks extra’s meer aan de digitale versie van de geboortekaart – buiten het optimaal maken van de kleuren zodat de gedrukte geboortekaart zo goed mogelijk op het origineel lijkt. Hierdoor kun je er van uit gaan dat ook het originele geboorteschilderij een prachtige aanwinst zal zijn.

Vroeger hadden we geboorte-tegeltjes. Kun jij ze nog herinneren? Het tegeltje met een ooievaar, gewicht en datum van je geboorte? Mijn tegeltje heeft het tot mijn 7e jaar gered. Daarna viel het op de grond. Tegenwoordig kun je natuurlijk eindeloos veel dingen laten drukken van de geboortekaart. Er zijn genoeg bedrijven die zo’n kaartje opnieuw voor je scannen of naschilderen zodat je het kunt laten printen op een meubelstuk. Je kunt van alles laten maken van het geboortekaartje. Ouders of vrienden geven het vaak als kraamcadeau aan het kindje.

Alleen een origineel geboorteschilderij aan de muur, graag.

Van elke handgetekende geboortekaart is het origineel te koop. En dat was precies wat deze ouders zochten. Een uniek geboorte-cadeau – er is er immers maar een van elk ontwerp – voor hun kindje.

Gelukkig was van hun favoriete geboortekaart ook nog het origineel beschikbaar.

Om privacy redenen zijn de namen van de ouders veranderd