Als je een geboortekaartje op maat zoekt, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel mogelijk. Bij Stoer Geboortekaartje maak ik echt álle geïllustreerde kaarten op maat voor jou. En dan bedoel ik niet de vormgeving en lettertypes, hoewel die begeleiding er natuurlijk ook bij hoort.

Er zijn twee soorten geboortekaarten op deze site te vinden. Handgetekende en digitaal getekende kaarten. Beide varianten hebben dezelfde prijs. Het verschil zit in stijl en de mogelijkheid om een originele illustratie te kopen of een canvas te laten maken.

Handgetekende geboortekaarten

Ik heb een aantal handgetekende geboortekaarten in de collectie. Van sommige illustraties is het origineel te koop. Ook maak ik deze kaarten regelmatig op speciaal verzoek van de ouders. Hierover lees je verderop in dit artikel meer. De handgetekende geboortekaarten worden op papier gemaakt met gouache en potlood.

De basis wordt gezet en ingekleurd met gouache. Op dit moment schilder ik op papier gemaakt uit 100% katoenvezel. Het voordeel hiervan is dat de illustratie op een pagina geschilderd wordt met een fijne structuur, zodat ik het zo mooi mogelijk in kan scannen. Na de basis kleurlaag maak ik de illustratie af met potloden. De combinatie van deze twee materialen zorgt voor prachtige, heldere kleuren die nog jarenlang kleurecht blijven als de illustratie ingelijst in de kamer hangt. Het eindresultaat is een supermooi custom made geboortekaartje en kraamcadeau voor jezelf en je kindje.