Slaapdronken hoor ik de deur open gaan. Ik voel dat ze bij me in bed kruipt. Ze graaft haar neus in mijn nek en snuift luidruchtig. “Jij ruikt zo lekker, mama.” mompelt 3.0 als ze zich van top tot teen tegen me aan duwt.

Ik vraag me af wat er zo lekker ruikt aan mijn nachtzweet maar 3.0 komt het meest tot rust met haar neus in mijn oksel.

Nestgeur. Toen ze net in haar eigen bed lag, sliep ze het best met een tshirt van mij over het matras.

Ze slaat een been en een arm om mijn middel heen en wurmt zich in de beste positie om het merendeel van mijn kussen te veroveren.

NestgeurVan het puntje van haar tenen tot aan haar kruin ligt ze tegen me aan. Al gauw ronkt ze als een oude man met overgewicht en een fikse neusverkoudheid.

Zelf slaap ik niet zo goed meer met een oververhitte kettingzaag tegen me aan geplakt. Maar het is zo ontzettend aandoenlijk dat ik het tegen de ochtend altijd toelaat.

Een half uurtje later sluipen 1.0 en 2.0 samen de kamer in. Ik dirigeer hen zachtjes naar hun vaders kant van het bed. Lief zit op zee dus er is plek genoeg voor mij en drie kinderen. 2.0 neemt echter geen genoegen met een tweederangs positie en eist ook een plekje op onder mijn dekbed*.

Noch geen halve minuut later zucht ze – overdreven luid – en rolt terug naar haar vaders kant tot ergernis van grote broer. Hij vond het wel prima zo.

“Mama, jij stinkt!” is het meedogenloze commentaar.

Tijd om op te staan.

[typography font=”Lucida” size=”14″ size_format=”px” color=”#555555″]*Lief en ik hebben eigen dekbedden. Dat heeft zo zijn redenen. Mijn beweeglijke ledematen en obsessieve dekbed-hamster-slaapgedrag zullen de voornaamste zijn.[/typography]