KraamkostIk vond het een jaar geleden, toen Madame Zsazsa er een blog over schreef, al een fantastisch idee. Kraamkost. 

Geen nieuw idee. Vroeger was het heel normaal om eten mee te nemen of te koken (dat laatste alleen als je naaste familie of de allerbeste vriendin bent) bij het pas bevallen gezin. Maar tegenwoordig is deze traditie in onbruik geraakt. Wat mij betreft echt een gemis. Met een kleine baby in huis en misschien ook nog eens wat rondhuppelende grotere kinderen is boodschappen doen en koken best een opgave.

In Vlaanderen lijkt het weer aan te slaan, met dank aan de kickstart die Madame Zsazsa er aan geeft. Kraamkost is daar zelfs woord van het jaar 2015 geworden. Met op de tweede plek het in Nederland gewonnen woord Sjoemelsoftware.

Laten we voortaan ook in Nederland allemaal een lekkere maaltijd meenemen op kraamvisite. Daar heeft het hele gezin wat aan. Je neemt de mama en papa een hoop werk uit handen en dat speelgoed, daar speelt dat kleintje toch de komende zes maanden nog niet mee.

Geen envelopje maar kraamkost

Veel ouders geven als kadotip op hun geboortekaartje aan dat ze graag geld willen ontvangen (envelopje). Kraamkost is een heel leuk en -letterlijk- warm alternatief als je liever geen kado’s ontvangt. Om duidelijk te maken dat je graag maaltijden krijgt van je kraamvisite gebruik je dan een kleine illustratie op je geboortekaart. Ik verwerk die op een mooie manier in de kaart.

Laten we zorgen dat Kraamkost een net zo’n gewoon symbool wordt als het envelopje!