bezoek-kraamvisite

Een wolk van zoete parfum golft je tegemoet. Je wilt wegduiken achter de bank, doen alsof je er niet bent, maar het is te laat! Je bent gespot en de overenthousiaste tante die  bij de wolk hoort, buigt al over jou en je baby heen. Yuk.

Je onderdrukt de neiging om hard weg te rennen en gaat zonder diep adem te halen en voorzichtig – om de hechtingen te ontzien – weer zitten op de bank. Die roze wolk, waar iedereen het over heeft, is even nep als Sinterklaas. Je wil niet dat iedereen jouw kleintje oppakt. Sterker nog, je wil niet eens dat ze er naar kijken! Je borsten zijn vol en doen zeer, je wilt je kind zonder nieuwsgierige ogen drinken geven. Bovenal wil je met rust gelaten worden.

Je hoeft niet iedereen tevreden te houden

Voorkom dat je geleefd wordt door de kraamperiode. Deze periode is bedoeld om te wennen aan elkaar, te herstellen van een bevalling en om in een fijn ritme te komen. Niet om jezelf voorbij te rennen zodat de rest van de familie en vrienden maar tevreden zijn. Kraamvisite komt helemaal onderaan het lijstje van belangrijke dingen. Natuurlijk, je echt allerliefste vriendin komt meteen. En je (schoon)ouders komen ook even snuffelen aan hun kleinkindje. Maar wel binnen jullie grenzen. Dus als jij niet wil dat je kindje opgepakt wordt door iemand anders, dan gebeurt dat niet. Bespreek dit ook van tevoren met je partner zodat jullie niet voor het blok gezet worden als iemand zijn of haar handen al in een wiegje heeft zitten voor jij met je ogen knippert.

Zet een slot op je agenda

Bij Stoer Geboortekaartje krijg je de enveloppen al ruim voor de uitgerekende datum toegestuurd zodat je ze kunt voorzien van adressen. Dat is nou typisch iets wat je niet wilt doen als je net bevallen bent (hoewel, je kunt natuurlijk je hyperactieve (schoon)moeder dat klusje geven in de kraamweek).

De drukker heeft meestal binnen 24 uur de kaarten gedrukt en naar je toegestuurd.

Nu wacht je een week met versturen van de kaartjes.

De mensen die je het meest naast staan weten toch wel dat je bevallen bent. De rest kan wachten tot je gewend bent aan elkaar. Hou je agenda in de gaten. Plan niet teveel bezoek en zorg voor rustdagen waarin er niemand komt.

Geniet van elkaar en als je het gevoel hebt dat er ruimte is, dan pas komt de kraamvisite. Zodat ook jij lekker kunt genieten.