Handgeschreven lettertypes voor geboortekaartjes zijn prachtig, maar helaas is niet iedereen gezegend met een mooi handschrift en een vaste hand. Er is wel veel vraag naar mooie lettertypes met die sierlijke maar toch losse ‘feeling’. Daarom ben ik als aanvulling op mijn vorige blog over mooie lettertypes op zoek gegaan naar een mooie top vijf. Veel handlettering fonts zitten achter een betaalmuur maar toch kun je vaak een lettertype downloaden als je je bijvoorbeeld inschrijft op de nieuwsbrief.

Onthoud wel de basisregel voor het gebruik van deze mooie en speelse lettertypes: gebruik het met mate. Dus ga nou niet alles in mooie krullen schrijven. De informatie over bezoektijden, telefoonnummers en adresgegevens wil je in een goede en duidelijk leesbare letter.

1: Sweet Pea

Een absolute topper is Sweet pea van Emily Spadoni.

Deze font is gratis te downloaden maar Emily heeft ook een aantal lettertypes op deze site die je voor een klein prijsje kunt kopen. De betaalde versies zijn zeker de moeite waard omdat je de eerste en laatste letter van de woorden een extra krul kunt geven voor een mooi en speels effect. Een van deze letters, Sophia, komt verderop aan bod in deze top vijf.

2: Harly Script