Handgeschreven lettertypes voor geboortekaartjes zijn prachtig, maar helaas is niet iedereen gezegend met een mooi handschrift en een vaste hand. Er is wel veel vraag naar mooie lettertypes met die sierlijke maar toch losse ‘feeling’. Daarom ben ik als aanvulling op mijn vorige blog over mooie lettertypes op zoek gegaan naar een mooie top vijf. Veel handlettering fonts zitten achter een betaalmuur maar toch kun je vaak een lettertype downloaden als je je bijvoorbeeld inschrijft op de nieuwsbrief.

Onthoud wel de basisregel voor het gebruik van deze mooie en speelse lettertypes: gebruik het met mate. Dus ga nou niet alles in mooie krullen schrijven. De informatie over bezoektijden, telefoonnummers en adresgegevens wil je in een goede en duidelijk leesbare letter.

1: Sweet Pea

Een absolute topper is Sweet pea van Emily Spadoni.

Deze font is gratis te downloaden maar Emily heeft ook een aantal lettertypes op deze site die je voor een klein prijsje kunt kopen. De betaalde versies zijn zeker de moeite waard omdat je de eerste en laatste letter van de woorden een extra krul kunt geven voor een mooi en speels effect. Een van deze letters, Sophia, komt verderop aan bod in deze top vijf.

2: Harly Script

Harley Script is een wat puntigere letter dan Sweet Pea, met meer uitschieters naar beneden toe in plaats van alle letters op 1 lijn. De gratis versie van Harley Script heeft géén cijfers en andere tekens in het assortiment zitten dus voor de geboortegegevens en telefoonnummers zul je moeten combineren met een andere letter. In bovenstaand voorbeeld is dat gedaan met Mossy.

3: Ballada

Ballada is ook een handletter die vrolijk naar boven en beneden uitschiet op een regel. Dit zorgt voor een speelse opmaak en uitstraling van je pagina. Wel moet je zorgen dat er voldoende ruimte tussen de regels zit. In een gedichtje zal dit lettertype wat moeilijker te gebruiken zijn. De gratis versie van Ballada is alleen te downloaden als je je inschrijft voor de nieuwsbrief. No Worries. Je kunt je natuurlijk ook meteen weer uitschrijven.

4: Arabella

Arabella is sierlijke en krullerige handletter De letter is vrij dun waardoor ook dit lettertype lastig te lezen is in grotere stukken tekst, zoals dit voorbeeld wel laat zien. Toch denk ik dat dit lettertype, in combinatie met een andere, rechtere letter een hele mooie en klassieke uitstraling kan geven. Ook dit lettertype is alleen beschikbaar als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van deze site. Maar ook hier geldt: je kunt je ook weer uitschrijven.

5: Sophia

Sophia is ook van Emily Spadoni. Dit lettertype bootst echt een met kwast geschilderde letter na en is normaal gesproken alleen achter een betaalmuur te verkrijgen. Ik vind dit persoonlijk een van de beste handgeschreven lettertypes voor geboortekaartjes in deze stijl.  Creative Booster maakt een uitzondering als je – je raadt het al – inschrijft op de nieuwsbrief. Hiervoor krijg je wel veel extra’s voor terug. Sophia komt met een speciale versie voor een krul aan de letter links, rechts en letters zonder krul. Zo kun je een hele speelse opmaak maken met een handgeschilderd uiterlijk.