Een lettertype kan de sfeer van je kaartje bepalen. Daarom loont het de moeite om even de tijd te nemen voor een goede letter. Welke sfeer straalt je kaart uit. Moet het een beetje stoer zijn? Of juist heel lief? Speels? En waar vind je die lettertypes dan?

Om je op weg te helpen laat ik hier onder een aantal van mijn favoriete letters zien en waar je ze kunt downloaden. Ben je op zoek naar een handgeschreven lettertype dan vind je die in dit artikel.

1: Fontdinerdotcom

Dit lettertype is een van de meest gebruikte lettertypes in mijn assortiment. Het wordt door ouders regelmatig gekozen omdat het een ‘Efteling-achtig’ gevoel heeft. Het is een vrolijke ‘unisex’ letter die door de verspringende hoogtes een speels effect geeft.

Deze letter is erg geschikt voor een naam of een korte zin. Bij langere teksten en gedichtjes is het slechter leesbaar. Ik gebruik deze letter dan ook altijd in combinatie met een ander, meer algemeen lettertype.

2: Love you like a sister

Dit lettertype is stoerder dan Fontdinerdotcom. Het leuke vind ik dat het opengewerkt is waardoor je de achtergrondkleur in de letter blijft zien. Ook voor dit lettertype geldt dat ik het vaak combineer met een tweede, rustiger lettertype zoals Avenir