Het bijzondere verzoek kwam een maand geleden binnen. De ouders hadden kaartje Lost Boys gezien en waren daar helemaal weg van. Er was alleen een probleem. Zij hadden een groter gezin dan het aantal de kinderen die in het kaartje stonden! Dat betekende dat ik meer wijzigingen zou moeten maken dan aangegeven in de prijslijst.

Ik heb op veel pagina’s om deze reden een contactformulier staan. Want er is veel mogelijk bij mijn geboortekaartjes. Mogelijkheden die niet allemaal op de prijslijst staan. Dat komt omdat ik vaak een afweging maak over de haalbaarheid en de werkintensiteit van een kaart. Wil je als ouders daarin geen consessies doen, dan maak ik natuurlijk met liefde een ‘custom’ kaart met alle voordelen en extra’s die daar bij horen. Maar heb je dat budget niet, of wil je het niet aan een kaart uitgeven, dan zijn er vaak echt nog wel mogelijkheden.

Mijn geboortekaartjes zijn niet goedkoop. Maar daarvoor je maatwerk, persoonlijk contact en inspraak in de kaart.

Terug naar deze ouders. Zij mailden mij met de vraag wat er mogelijk was voor een geboortekaartje voor een gezin van zes kinderen. Omdat het gaat om een handgetekende illustratie kan ik niet zomaar digitaal wat extra kinderen in een kaart ‘plakken’. Ik moet de hele illustratie opnieuw tekenen. Maar, deze soort illustratie heb ik inmiddels al een aantal keer gemaakt en zit me zogezegd ‘in de vingers’. Het is intussen wat makkelijker om te tekenen. Daarnaast kan ik de kaart ook weer in de webshop zetten en wellicht, met een paar minimale aanpassingen, veel vaker verkopen.